Kunstenaars uit derde wereld mee laten helpen aan bekend worden millenniumdoelen

Millenniumdoelstellingenwoensdag 17 oktober 2012 14:45

De provincie Fryslân wil de bewustwording van de Friese burgers met de millenniumdoelen vergroten. Het plan van de ChristenUnie om daarbij kunstenaars uit de derde wereld in te schakelen kreeg warme steun van Gedeputeerde Staten, die een motie hiervoor van de ChristenUnie overnam.

Verder sprak GS steun uit voor een amendement van de ChristenUnie waarin wordt aangedrongen met bonafide organisaties in zee te gaan bij het zoeken naar een fair-trade bankier. In het amendement vraagt de ChristenUnie ook aan GS om de Staten jaarlijks op de hoogte te houden van het sociale rendement van het in te zetten kapitaal.

De millenniumdoelen zijn door de lidstaten van de Verenigde Naties in 2000 afgesproken en behelsen 8 afspraken voor een betere wereld. Het gaat ondermeer om verbeteren van voedselvoorziening, beter onderwijs, minder kindersterfte en betere gezondheidzorg. In 2015 zouden de doelen gerealiseerd moeten zijn

Tijdens de begrotingsvergadering in november 2011 vroeg de ChristenUnie in een breed gesteund amendement om een deel van het vermogen van de Provincie Fryslân onder te brengen bij een bank met het fair-trade label. Onlangs werd bekend dat er nogal wat  malafide bedrijven op de markt van microkredieten opereren. De ChristenUnie wil niet dat provinciale middelen gebruikt worden voor het realiseren van hoge rentes en woekerwinsten.  

#samen

« Terug

Archief > 2012

Geen berichten gevonden