Bestrijden jeugdwerkloosheid blijft op agenda van ChristenUnie

woensdag 18 juli 2012 17:11

De ChristenUnie komt na het zomerreces bij de behandeling van de nota Economie met een voorstel om extra aandacht te geven aan de stijgende Jeugdwerkloosheid in Fryslân. Steeds meer jongeren in Fryslân raken zonder werk, en de ChristenUnie maakt zich hier bezorgd over. Een motie om op korte termijn in overleg met partners zoals gemeenten en UWV te komen tot een actieplan, haalde het niet.

In 2009 participeerde de Provincie wel in een soortgelijk plan. Het plan had een looptijd tot 2011, maar de resultaten ervan zijn niet bij de Staten bekend. De ChristenUnie vroeg Gedeputeerde Staten daarom ook naar de uitkomsten van dit Actieplan.

Ook een motie van de ChristenUnie om snel meters te maken met het Fûns Skjinne Fryske Enerzjy haalde het niet. De ChristenUnie vindt dat de uitvoering hiervan niet snel genoeg gaat. Wel beloofde gedeputeerde De Vries dat kleine projecten wel tot uitvoering kunnen komen.

De ChristenUnie stelde verder voor om bij de  Begroting voor 2013 te komen met een concrete onderbouwing van de hoogte van financiële risico’s, inclusief tegenvallende bijdragen van derden en de wijze waarop GS hiermee om  wil gaan. Het college van GS was het hiermee eens, maar de Staten stemden toch in meerderheid tegen.

Motie Bestrijding Jeugdwerkloosheid

Motie Fûns Skjinne Fryske Enerzjy

Motie Financiële risico's

  #Samen  #Schepping  #Sterk

 

« Terug

Archief > 2012

Geen berichten gevonden