ChristenUnie wil opheldering over mijden onderzoek Jeugdzorg

2005_0816DijkPixb0002zaterdag 17 maart 2012 10:48

De Provinciale Statenfractie van de ChristenUnie Fryslân wil van de gedeputeerde weten waarom de provincie Fryslân geen cijfers heeft geleverd voor een onderzoek naar wachtlijsten in de Jeugdzorg. De algemene Rekenkamer deed hier landelijk onderzoek naar, maar de informatie over Fryslân in het rapport is zeer summier. De ChristenUnie verbaast zich hierover, temeer omdat de provincie Fryslân in het verleden uit eigen middelen geld heeft bestemd voor het wegwerken van wachtlijsten in de Jeugdzorg.

De Algemene Rekenkamer constateert uit cijfers uit andere provincies en stadsregio’s dat de wachtlijstenproblematiek in de Jeugdzorg  in de rapportages te weinig zichtbaar is. Het feit dat Fryslân geen rapportages heeft aangeleverd, doet vrezen dat dat ook in Fryslân het geval is.  De fractie van de ChristenUnie vraagt de gedeputeerde om een reactie.

 Schriftelijke vragen

  1. Dinsdag 13 maart j.l. is een onderzoek gepresenteerd van diverse Rekenkamers met als titel (On)verantwoord wachten op de Jeugdzorg. Het onderzoek heeft als doel te onderzoeken in hoeverre kinderen die zijn aangemeld bij Bureau Jeugdzorg binnen de maximale wachttijd van negen weken worden geholpen. Kent u dit onderzoek?
  2. Waarom heeft de Provincie Fryslân als enige naast de Provincie Zeeland geen input gegeven aan de onderzoekers over het aantal jongeren in Fryslân dat langer dan 9 weken op hulp wacht.
  3. Heeft u de actuele cijfers wel paraat?
  4. Kunt u ons de ontbrekende cijfers over de wachtlijsten en het aantal kinderen dat langer dan 9 weken op hulp wacht in Fryslân aanreiken?
  5. De Rekenkamer constateert: “de omvang en de ernst van de wachtlijstproblematiek in de rapportages is te weinig zichtbaar. Het is aannemelijk dat het aantal kinderen dat onverantwoord wacht groter is dan gerapporteerd. De politiek wordt hierdoor onvoldoende geïnformeerd over kinderen die lang moeten wachten op de juiste zorg”. Wat is uw reactie op deze constatering en in hoeverre geldt dat ook voor Fryslân?

#samen

« Terug

Archief > 2012

Geen berichten gevonden