Volop aandacht voor veiligheid op wegen rond N381

woensdag 30 november 2011 16:44

De ChristenUnie heeft vandaag met succes aandacht gevraagd voor de verkeersveiligheid op wegen rond de N381 na de aanleg van de nieuwe N381 tussen Drachten en de Duitse grens. Provinciale Staten stemden vandaag in met het Provinciaal Inpassingsplan voor de N381 zodat nu feitelijk de schep in de grond kan. De N381 wordt grotendeels over een nieuw tracé aangelegd en kent geen gelijkvloerse kruisingen meer. Daardoor moet landbouwverkeer mogelijk langere afstanden afleggen.

De ChristenUnie diende daarom een motie in waarin GS wordt opgeroepen nadrukkelijk oog te hebben voor de verkeersveiligheid op het onderliggende wegennet. Verder verzoekt de ChristenUnie GS om in overleg met de bewoners en belanghebbenden te kijken naar extra verkeersmaatregelen om veiligheid van zwakkere verkeersdeelnemers te waarborgen.

Ook diende de ChristenUnie een motie in om de Provincie aan te sporen snel werk te maken van kavelruil zodat ook na aanleg van de nieuwe N381 de landbouwgronden goed bereikbaar zijn voor boeren.

Klik hier voor de motie over bereikbaarheid van landbouwgronden

Klik hier voor de motie over verkeersveiligheid

Tijdens de commissievergadering van Lan, Loft en Wetter drong de ChristenUnie erop aan dat de Gebiedsontwikkeling rond de N381 onverkort wordt uitgevoerd. 'Er is een plus beloofd, dan moet die er ook komen', aldus fractievoorzitter Anja Haga. Klik hier voor voor het bericht daarover.

#Sterk

« Terug

Archief > 2011

Geen berichten gevonden