Vragen ChristenUnie over staken behandeling hartklepinterventies in MCL

woensdag 20 oktober 2010 13:34

LEEUWARDEN – De Provinciale Statenfractie van de ChristenUnie is bezorgd over het besluit van de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om de behandeling van patiënten met transcatheter hartklepinterventies (THI’s) in het MCL te staken. Met deze behandeling worden hartkleppen vervangen onder andere via de lies. Statenlid Anja Haga vraagt het college zijn invloed aan te wenden om deze behandeling in Leeuwarden te houden.

Voor de ChristenUnie is het van belang dat inwoners van Fryslân voor hun behandeling niet urenlang hoeven reizen. Het gaat om een kwetsbare groep patiënten die ernstig ziek is. Ook dreigt het risico dat deze groep patiënten genoegen moet nemen met kwalitatief minder goede zorg dichter in de buurt.

De ChristenUnie veronderstelt dat het ministerie van VWS zijn besluit baseert op basis van de situatie in november 2009. De fractie vraagt of het klopt dat het aantal transcatheter hartklepinterventies MCL in 2010 boven de norm ligt van het aantal operatie dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) op dit punt hanteert.

Klik hier voor de vragen

« Terug

Archief > 2010

Geen berichten gevonden