Wyldemerk mag doorgaan

foto wyldemerk 1vrijdag 11 september 2009 12:59

Woensdag kwam het nieuws dat de Campus Wyldemerk in Harich mag doorgaan. Daarmee is voldaan aan de wens van de ChristenUnie om de campus in ieder geval dit jaar nog de kans te geven zich te bewijzen. Vanwege financiële problemen dreigde de campus aan het eind van het jaar te stoppen. Mede onder druk van de ChristenUnie heeft minister Rouvoet besloten tot de zomer van 2010 extra geld voor de campus beschikbaar te stellen.

Campus Wyldemerk is een unieke 24-uurs leef- en leerplaats voor jongeren die uit het onderwijs dreigen te glijden. Voor de Statenfractie van de ChristenUnie in Fryslân is het van belang dat er een plaats is voor deze jongeren. In het verkiezingsprogramma 2007-2011 spreekt de fractie haar zorg uit over de groeiende uitval van jongeren uit het onderwijs. Mede daarom wordt op initiatief van de ChristenUnie het project meester-gezel opgepakt.

In de afgelopen maanden heeft de Statenfractie van de ChristenUnie in Fryslân zich achter de schermen sterk gemaakt voor het behoud van Wyldemerk. Er is intensief contact geweest met de Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie. ‘Ik ben heel blij dat onze ChristenUnie fractie in de Tweede Kamer daar naar geluisterd heeft’, zegt Statenlid Ynze de Boer. ‘Wyldemerk is een unieke campus die de kans moet krijgen zich te bewijzen. Dat kost tijd en dat krijgt Wyldemerk nu’.

 

« Terug

Archief > 2009

Geen berichten gevonden