Vertrouwelijke informatie gaat oppositie voorbij

zaterdag 25 juni 2005 09:32

De Provinciale Statenfracties van ChristenUnie/SGP en FNP zijn verbijsterd over het voornemen van Gedeputeerde Staten van Fryslân om 7,5 miljoen euro extra uit te geven voor de nieuwbouw van het Fries museum. Uit de pers vernamen de fracties dat een en ander in een vertrouwelijke memo aan de fractievoorzitters was meegedeeld. Geen van de oppositiefracties heeft echter een memo van deze strekking ontvangen. De ChristenUnie/SGP en de FNP vragen hierover gezamenlijk een interpellatiedebat aan.

ChristenUnie/SGP en FNP vragen interpellatie aan over memo Fries Museum
 
De nieuwbouw van het Fries Museum is omstreden binnen Provinciale Staten. Niet alle fracties zijn even enthousiast voorstander van een bijdrage van 5 miljoen euro en een eenmalige bijdrage in de exploitatie van 850.000 euro. De nu voorgestelde verhoging met nog eens 7,5 miljoen euro gaat de ChristenUnie/SGP en de FNP in ieder geval veel te ver.
 
De fracties zijn echter vooral verbolgen over de manier waarop deze informatie hen bereikt. ‘Hawwe de kolleezjepartijen no al as net sa’n fertroulik memo krigen’, vraagt Rein Ferwerda, fractievoorziter van de ChristenUnie/SGP zich af.  ‘As der yndied sprake is fan in fertroulik memo, dan is der dúdlik wat mis mei de provinsjale kommunikaasje, as der fia de parse omraak út sitearre wurde kin’, zegt Ferwerda.
 

« Terug

Archief > 2005

Geen berichten gevonden