ChristenUnie/SGP stelt vragen over verkeerssituatie op N355

donderdag 25 november 2004 19:32

De Statenfractie van ChristenUnie/SGP maakt zich zorgen over de verkeersveiligheid op de N355 tussen Leeuwarden en Hurdegaryp.

Onlangs zijn er diverse werkzaamheden uitgevoerd, waarbij de weg ter hoogte van Camminghaburen iets is verlegd en de wegbelijning is vernieuwd. Ook zijn er aanpassingen gedaan bij Zwartewegsend. 
De fractie stelt vragen aan Gedeputeerde Staten (GS) over de verminderde verkeersveiligheid als gevolg van de werkzaamheden.
De Statenfractie constateert dat er vaak aanrijding plaatsvinden op de kruising mede als gevolg van de korte voorsorteerstrook op de N 355. 
De fractie van ChristenUnie/SGP vraagt het college welke mogelijkheden zij ziet om de situatie ter plaatste te verbeteren.

De wegverlegging van de N355 ter hoogte van Camminghaburen heeft te maken met de uitvoering van het Fries Meren Project. ‘Het lijkt erop dat de belangen van het Fries merenproject hier voor de verkeersveiligheid gaan’, stelt de fractie in de vragen aan GS.
 
De nieuwe wegbelijning van de N355 laat te wensen over, constateert de fractie. Bij donker en nat weer is die slecht te zien. De fractie vraagt GS of dat alleen op dit weggedeelte het geval is of dat er ook soortgelijke klachten zijn over belijning op andere provinciale wegen.
 
 
 

« Terug

Archief > 2004

Geen berichten gevonden