ChristenUnie/SGP ontevreden over beantwoording vragen Sonac

maandag 08 november 2004 10:52

De fractie van ChristenUnie/SGP is teleurgesteld in de beantwoording door het college van GS van schriftelijke vragen over Sonac bv in Bergum. “Het lijkt wel of het college om de hete brij heen draait,” aldus ChristenUnie/SGP statenlid Otto van der Galiën. Het college focust zich op de geursituatie, terwijl het volgens de statenfractie gaat om de handhaving van de arbeidstijden bij Sonac.

Het college geeft in de beantwoording aan medio november te komen met integrale notitie met betrekking tot de geursituatie bij Sonac. Op zich is het een goede zaak dat er een notitie komt. Maar volgens de fractie van ChristenUnie/SGP is de insteek van het college te beperkt. Ook de handhaving van de arbeidstijden moet in de notitie betrokken worden. Daarnaast komt er binnenkort een uitspraak van de Raad van State in een zaak rond Sonac. Het betreft hier het beroep van de werkgroep Gezond Tytsjerksteradiel tegen een beslissing van GS inzake handhaving van de arbeidstijden bij Sonac. Het lijkt de fractie van ChristenUnie/SGP beter te wachten met het maken van een integrale notitie tot de uitspraak bekend is. De fractie zal het college per brief oproepen een echte integrale notitie te maken over de problematiek van Sonac.
 
De fractie van ChristenUnie/SGP heeft inmiddels een interpellatie over Sonac aangevraagd voor de statenvergadering van 15 december. Daarin wil de fractie in ieder geval opheldering over de uitspraak van het college dat het milieubelang niet gediend is bij strikte handhaving van de arbeidstijden. “Wij willen nadere uitleg over deze uitspraak. Het kan niet zo zijn dat de provincie bij het ene bedrijf wel handhaaft op basis van regels, terwijl men dat bij het andere bedrijf niet doet,” aldus Van der Galiën.
 
 

« Terug

Archief > 2004

Geen berichten gevonden