Kruising Broeksterwoude wordt vervroegd een rotonde!

dinsdag 30 maart 2004 10:10

De kruising nabij Broeksterwoude in de N356 wordt al in 2007 tot een rotonde omgebouwd. Statenlid Oostland van de ChristenUnie/SGP had daarom gevraagd aan het college van Gedeputeerde Staten.
Dat is veel eerder dan de ombouw van deze weg tot de zogenaamde 'Centrale As' in een veel later stadium.

Kernvraag was: Bent u met ons van mening dat de situatie op de kruising Kavelweg/Hoofdweg te Broeksterwoude dusdanig gevaarlijk is dat met de aanpak daarvan niet kan worden gewacht op realisering van de eventueel aan te leggen Centrale As (besluitvorming op zijn vroegst in 2006)?Verder de navolgende vragen:
Bent u bereid op korte termijn in overleg met het gemeentebestuur van Dantumadeel een oplossing te zoeken om de de verkeersveiligheid op dit punt voor alle verkeersdeelnemers te vergroten?
Hoe zou in uw visie een oplossing voor deze gevaarlijke kruising er uit kunnen zien?
Als u bereid bent een oplossing te zoeken voor dit knelpunt, welk tijdpad hanteert u daar dan bij?

Achtergrondinformatie:
Veel fietsers, waaronder schoolgaande kinderen, wandelaars en automobilisten uit Broeksterwoude en omstreken steken in Broeksterwoude, via de Kavelweg, de druk-ke provinciale Hoofdweg over om zo hun weg te vervolgen. Het gaat hier om de eni-ge kruising die Broeksterwoude met deze Hoofdweg heeft. De weg maakt deel uit van de Centrale As, die op termijn moet voorzien in een betere ontsluiting van Noord-Oost Fryslân. De Hoofdweg is in de ogen van velen een drukke en gevaarlijke weg. In zijn alge-meenheid kan gesteld worden dat er op deze kruising hard wordt gereden. Daar komt bij dat voor afslaand en oprijdend verkeer de kruising beperkt overzichtelijk is. Verder is er voor voetgangers en fietsers geen mogelijkheid om bij het oversteken gebruik te maken van vluchtheuvels halverwege de weg. Door zowel de provincie als door het college van B&W van de gemeente Dantuma-deel wordt erkend dat het hier om een probleemlocatie gaat. In eerdere plannen was dan ook al voorzien dat hier een rotonde zou moeten worden aangelegd. Door ande-re prioritering is het er op deze locatie uiteindelijk niet van gekomen en is de onveili-ge situatie hier blijven bestaan.

« Terug

Archief > 2004

Geen berichten gevonden