Vragen over RENDAC

maandag 27 oktober 2003 19:42

Onze fractie heeft aan het college van Gedeputeerde Staten vragen gesteld over mogelijk foute of tenminste slordige aanpak van de provincie bij RENDAC.

Geacht college,

In de Leeuwarder Courant van zaterdag 25 oktober 2003 stond een artikel met als kop: 'Provincie in controle van Rendac laks'. Naar aanleiding van dit artikel heeft de fractie van ChristenUnie/SGP de volgende vragen.

1. In het artikel wordt gesproken over de bezwaarcommissie. Wie zaten namens de provincie bij de zitting van deze commissie en waarom heeft het zo lang geduurd voordat dit bezwaarschrift behandeld werd?

2. De in het artikel genoemde werkgroep maakt de provincie verwijten: bestuurlijk onvermogen, te passief, veroorzaker van een ernstige gezagscrisis nu er niet wordt opgetreden. Waarop zijn die verwijten gebaseerd? Ook zouden wij graag een inhoudelijke reactie van het college willen zien op de genoemde verwijten. Hoe denkt het college deze verwijten te weerleggen?

3. Waarom wilde de bezwaarcommissie niet ingaan op vragen om het Rendac-probleem op te lossen?

4. In het artikel wordt ook nog gesproken over illegale opslag van diermeel in een loods te Burgum. Graag zouden wij een verduidelijking hebben van dit probleem.

5. Was deze zitting van de bezwaarcommissie openbaar? Wie hebben een uitnodiging gehad voor deze zitting?

6. Wat is de reden waarom het college van GS de overschrijding van de vergunde productietijden gedoogd? Kan het college uitleggen of dit gedogen past binnen het bestuursakkoord.

Met vriendelijke groet,

Rein Ferwerda
Otto van der Galiën
Albert Oostland
fractie ChristenUnie/SGP

« Terug

Archief > 2003

Geen berichten gevonden