Nog geen antwoord op vragen over uitvoering motie lichthinder

Tuinkaswoensdag 22 april 2009 13:42

Leeuwarden - De ChristenUnie heeft vandaag geen antwoord gekregen op de vraag hoe Gedeputeerde Staten uitvoering geven aan een motie van de ChristenUnie uit 2008 om de uitstoot van lichthinder in nieuwe het kassengebied Noordwest Fryslân bij Sexbierum tot een minimum te beperken. De ChristenUnie is van mening dat in het open en kwetsbare landelijke gebied vlakbij de Waddenzee lichtoverlast voor mensen en natuur zo klein mogelijk moet zijn.

 

Vanwege de complexiteit van de vragen vroeg het college meer tijd om een antwoord te formuleren op de vragen van de ChristenUnie. De beantwoording werd nog bemoeilijkt doordat de ambtenaar die zich specifiek met deze zaak bezighoudt juist nu op vakantie is.

In de motie vroeg de ChristenUnie het college met de gemeente afspraken te maken om de lichthinder zoveel mogelijk te beperken. Daarom werd voorgesteld de zijgevels van zonsondergang tot zonsopgang met 100 % dicht doek af te sluiten. Bovenafdekking zou moeten worden gebruikt van 6 uur ‘s avonds tot 6 uur 's ochtends met doek dat 95 % van het licht tegenhoudt.

In het bestemmingsplan voor het kassengebied, dat onlangs door GS is vastgesteld wordt slechts gesproken over een afdichting voor een deel van de nacht. Verder mag het doek meer licht doorlaten dan in de motie is gevraagd.

De ChristenUnie vraagt aan het college van GS of er beoordeling heeft plaatsgevonden naar de effecten van lichthinder in relatie met de motie.
De vragen kunt u hier downloaden.

« Terug

Archief > 2009

Geen berichten gevonden