Connexxion waarschuwde wel degelijk chauffeurs

albert1dinsdag 28 oktober 2008 13:24

'Memo Connexxion waarschuwde niet', kopte de Leeuwarder Courant in de editie van woensdag 22 oktober. In het artikel weerlegde een woordvoerder van Connexxion de bewering van de ChristenUnie dat de Provincie Fryslân de vervoerder vooraf in kennis stelt van stiptheidmetingen. Deze reactie van Connexxion heeft de ChristenUnie nogal verbaasd.

Op een punt heeft Connexxion gelijk: het ging niet om een brief, maar om een memo. Maar dat in het memo slechts het vermoeden wordt geuit dat er een stiptheidmeting wordt gehouden, is naar de mening van de ChristenUnie bezijden de waarheid. In de vestigingsmededeling van Connexxion wordt de stipsheidmeting onomwonden aangekondigd.

Letterlijk meldt de memo: ‘In de hele maand oktober zal de stiptheid van onze dienstuitvoering worden gemeten door onze opdrachtgevers de Provincie Fryslân en de gemeente Leeuwarden. Ik verzoek u extra op te letten dat u niet te vroeg of te laat maar op de juiste tijd van uw beginpunt vertrekt'. De mededeling wordt vergezeld van de oproep deze memo op te hangen op 29 september en af te halen op 31 oktober en ondertekend door de vestigingsmanager. In de memo wordt geen enkel voorbehoud gemaakt alsof de vervoerder niet zeker zou zijn van de stiptheidsmetingen, zoals wordt gesuggereerd in het krantenbericht. Juist vanwege de stelligheid waarmee de stipheidsmeting onder de aandacht van de chauffeurs wordt gebracht doet de ChristenUnie vermoeden dat de metingen vooraf zijn aangekondigd door de opdrachtgever. Over deze gang van zaken heeft de ChristenUnie onlangs vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten.

downlaoad hier het artikel uit de Leeuwarder Courant

 

 

« Terug

Archief > 2008

Geen berichten gevonden