ChristenUnie neemt deel aan Frysk college

pietdinsdag 08 mei 2007 21:27

LEEUWARDEN – De fractie van ChristenUnie in Fryslân neemt deel aan het College van Gedeputeerde Staten van Fryslân. De fractie heeft dit besluit genomen in goed overleg met het bestuur van de ChristenUnie Fryslân. Piet Adema wordt door de ChristenUnie als kandidaat gedeputeerde naar voren geschoven.

De grote verkiezingsoverwinning van de ChristenUnie gaf voldoende reden aan de andere partijen om de ChristenUnie als serieuze gesprekspartner aan tafel uit te nodigen. De daarop volgende onderhandelingen hebben geleid tot een resultaat waarin de ChristenUnie op voldoende punten herkenbaar is. De inhoud van het onderhandelingsresultaat wordt morgen gepubliceerd.

De collegepartijen CDA, PvdA en ChristenUnie hechten aan een constructief en collegiaal bestuur. Daarbij is naast afstemming op inhoud ook van belang dat er chemie bestaat tussen de leden van het college. De inbreng van de drie partijen zal zodanig zijn dat er een sterke basis is voor het toekomstige beleid.

Voor de invulling van het college vanuit de ChristenUnie hebben de andere partijen sterke voorkeur uitgesproken voor de eerste onderhandelaar en fractievoorzitter Piet Adema. Daarop heeft het bestuur en de fractie van de ChristenUnie zich beraden waarna Sicco Boorsma zijn kandidatuur heeft ingetrokken. Dat was voor bestuur en fractie een uiterst moeilijke afweging, gezien de grote kwaliteiten van Sicco Boorsma. Sicco Boorsma zal zich als Statenlid voor de fractie van ChristenUnie blijven inzetten. In zijn afweging heeft het partijbelang nadrukkelijk meegespeeld. Het bestuur en de fractie hebben diep respect voor de wijze waarop Boorsma dit besluit heeft genomen.

Piet Adema heeft zowel in de aanloop naar de verkiezingen als in de periode van onderhandelingen getoond talent te hebben om in de provinciale politiek verantwoordelijkheid te kunnen dragen en doelen te realiseren.

Fractie en bestuur van de ChristenUnie in Fryslân zijn blij en dankbaar met het tot nu toe bereikte resultaat.

« Terug

Archief > 2007

Geen berichten gevonden