Concept Kandidatenlijst Provinciale Staten 2007

zaterdag 30 september 2006 22:00

Op nr. 1 staat Piet Adema uit Drachten, oud-voorzitter van GPV Fryslân en later ChristenUnie Fryslân.
Op nr. 2 staat Sicco Boorsma, oud-wethouder van Dongeradeel.
Op nr. 3 staat zittend statenlid Albert Oostland uit Kollum.

De 41-jarige ondernemer Piet Adema uit Drachten wordt voorgedragen als de nieuwe lijsttrekker voor de ChristenUnie bij de komende provinciale verkiezingen in Fryslân. Adema is geen onbekende. Hij is oud-voorzitter van de ChristenUnie Fryslân, heeft meegewerkt in de ChristenUniefractie van Opsterland en in het landelijke campagneteam van de ChristenUnie. Op de conceptadvieslijst staat Sicco Boorsma (48) op de tweede plaats. Hij was tot voor kort wethouder in de gemeente Dongeradeel en heeft een adviesbureau voor duurzame energie. Tevens is hij voor het nieuwe College van Gedeputeerde Staten kandidaat gedeputeerde voor de ChristenUnie. Het huidige Statenlid Albert Oostland (57) staat op de derde plaats, gevolgd door Ynze de Boer (58) tot april wethouder in de gemeente Gaasterlân-Sleat.

Van de huidige fractie keert alleen Albert Oostland terug op een verkiesbare plaats. Rein Ferwerda blijft beschikbaar voor advies en ondersteuning van de nieuwe fractie en is lijstduwer op de kandidatenlijst. Otto van der Galiën ziet zelf af van een plaats op de kandidatenlijst.

Op de voorlopig zestien namen tellende advieslijst komen vier vrouwen voor, waarvan de hoogst genoteerde Anja Haga uit Leeuwarden op nummer zes staat.

Zoals bekend trekt de SGP zich na vele jaren uit de samenwerking met de ChristenUnie terug, waarmee een einde komt aan de combinatie ChristenUnie/SGP in de Staten van Fryslân.

Op 15 november wordt de lijst door de leden definitief vastgesteld.


« Terug

Archief > 2006

Geen berichten gevonden