ChristenUnie vraagt om onderzoek naar animo in Windpark Fryslân

Windpark Fryslanwoensdag 23 november 2016 16:21

Fryslân wil gaan participeren in een windpark. Een deel van haar participatie moet beschikbaar zijn voor de Friese burger. Fractievoorzitter Wiebo de Vries vraagt zich af hoeveel animo hiervoor is. ‘Het is niet vanzelfsprekend dat de burger zal participeren in het windpark. De kans is aanwezig dat er geen animo is.’ ChristenUnie diende daarom een motie in om te laten onderzoeken hoe groot de bereidwilligheid van de Friese burger is om te participeren in Windpark Fryslân.

Eén van de doelen die in de intentieverklaring van de provincie met het windpark staat is burgerparticipatie. De ChristenUnie vindt dat eerst duidelijk moet zijn of de Friese burger bereidwillig is, voordat de informerende bijeenkomst plaatsvindt in maart 2017. In die bijeenkomst zullen de samenwerkingsovereenkomst en de businesscase van Windpark Fryslân centraal staan.

Het Rijk heeft een gebied in het IJsselmeer aangewezen voor de realisatie van een windenergiepark, waarin Fryslân wil participeren. In het coalitieakkoord is 127 miljoen euro gereserveerd voor duurzaamheidsprojecten. Het college wil dit bedrag volledig aanwenden voor deelname aan Windpark Fryslân. Fryslân heeft tot doel gesteld 16% van al haar energie duurzaam op te wekken in 2020. Volgens de ChristenUnie is het belangrijk om de burger te betrekken bij duurzame energieprojecten. ‘We hebben burgers hard nodig om deze doelstelling te behalen,' zo besluit De Vries.

 

 

 

 

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
motie participatie windpark72,2 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Archief > 2016

Geen berichten gevonden