Hoe hoog legt Fryslan de lat voor circulaire economie?

circulaire economiedinsdag 15 november 2016 16:37

De provincie Fryslân en het Friese bedrijfsleven gaan samen vaststellen hoe hoog de lat moet liggen voor de circulaire economie en op welke manier dat moet worden gerealiseerd. Volgens Prins Carlos die dit jaar de Rede van Fryslân uitsprak, heeft Fryslân een voorsprong als het gaat om het realiseren van een circulaire economie. De ChristenUnie wil die voorsprong benutten en diende samen met PvdA en D66 een motie in tijdens de Begrotingsvergadering op 9 november waarin wordt gevraagd om een ambitienota. In de circulaire economie worden producten en materialen hergebruikt en behouden grondstoffen hun waarde.

Het stimuleren van circulaire economie heeft voor de ChristenUnie alles te maken met het goed beheren van de schepping. ‘ Wij zijn blij met het enthousiasme van de Provincie. Maar het moet ook worden omgezet in daden. We zien dat de inzet van het college versnipperd is. Het ontbreekt aan een samenhangende aanpak,’ aldus Wiebo de Vries, fractievoorzitter van de ChristenUnie. Een ambitienota kan daar richting aan geven.’

Verschillende bedrijven in Fryslân houden zich al intensief bezig met circulaire economie. In het coalitieprogramma Fryslân worden er mooie woorden aan gewijd. Maar in de Begroting voor 2018 wordt alleen gerept over het organiseren van een symposium. ‘Dat is ons veel te mager, ’ zegt De Vries.

De ambitienota zou volgens De Vries ook een opsomming moeten bevatten van meetbare doelen en resultaten. Verder moet het duidelijk maken wat de visie van de Provincie is ten aanzien van circulaire economie en wat het mag kosten.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
2016 0911 M ambitienota circulaire economie12,3 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Archief > 2016

Geen berichten gevonden