Leren van de Parels van God

gebedmaandag 10 november 2014 15:54

Zondagmiddag 9 november was ik te gast in de Bethel gemeente te Drachten en niet in zomaar een dienst.
Zes maal per jaar wordt er in Drachten een dienst gehouden voor mensen met een verstandelijke beperking. Deze interkerkelijke diensten gaan uit van de Protestantse Gemeente Drachten, de Christelijk Gereformeerde Kerk, de Doopsgezinde Gemeente, de Baptisten-gemeente Elim, het Leger des Heils en de Baptistengemeente Bethel.

Het ontvangst is overweldigend en overal om mij heen zie ik vreugde en beweging. De spreker is Gerard Grit ouderen en ziekenpastor bij de Vrije Baptistengemeente Bethel. Na een mooie inleiding met muziek en zang door o.a. de 2 huiskringen, steekt hij van wal.

Wat zijn zonden eigenlijk? Er komen mooie antwoorden vanuit de zaal, spontaan en eerlijk, wat een genot om hier gast te mogen zijn!

De boodschap is helder, om vergeving van zonden te krijgen zal je ze eerst moeten belijden en in gebed uitspreken.

Gerard Grit geeft nog een demonstratie met een vaas. Zonder zonden is het water in de vaas helder. De 'zonden' worden toegevoegd in de vorm van chocolade vla, yoghi drink en limonade, een mooie kliederboel en een hoop lol in de zaal. Als je je zonden beleden hebt, zal God je vergeven en wast Hij je schoon. Gerard giet een emmer water in de vaas en je ziet de 'zonden' weg spoelen over de rand van de vaas. Gelukkig stond de vaas in een badje zodat de grond schoon bleef.

Na deze preek wordt iedereen uitgenodigd voor gebed. Als teken van vergeving van beleden zonden krijgt iedereen een stukje cellulose papier wat je na het gebed in de vaas met water mag doen. Mooi om te zien dat na enkele minuten alle papiertjes zijn opgelost en het water nog helder is.

Wat een mooie boodschap voor iedereen. Ook ik heb vandaag weer veel geleerd. De spontaniteit en liefde voor elkaar die deze broeders en zusters laten zien, mis ik wel eens in onze eigen diensten. Hoe mooi zou het zijn als iemand positief reageert op de voorganger tijdens de dienst of spontaan zijn of haar arm om een broeder of zuster slaat die verdriet heeft en troostende woorden spreekt. Ja, wij kunnen heel wat leren van deze 'PARELS' van God!

Richard Klerks

Kandidaat Statenlid CU

Meer over de Kerkentour leest u hier

« Terug

Archief > 2014

Geen berichten gevonden