CU wil actie van Provincie voor slagen van ANNO

IMG_6016dinsdag 02 september 2014 12:43

De Statenfractie van de ChristenUnie wil dat de Provincie zich extra inzet om het project Agenda Netwerk Noord Oost (ANNO) tot een succes te maken. Uit een evaluatie van het adviesbureau Partners+Pröpper blijkt dat projecten vertraging oplopen ondermeer doordat geld van derden mondjesmaat wordt binnengehaald. Ook is de bestuurlijke drukte in Noordoost Fryslân niet of nauwelijks verminderd. De fractie stelt hierover vragen aan gedeputeerde Kramer.

'Agenda Netwerk Noord Oost is op papier een prachtig project, maar het vraagt wel om een actieve rol van alle partners. Ook van de Provincie', zegt Statenlid Wiebo de Vries. 'In de praktijk lukt het de Provincie bijvoorbeeld niet om toegezegde financiële middelen vrij te maken. Dat leidt tot vertraging en irritatie.' Ook het feit dat de provincie  in de organisatie geen formatie vrijmaakt om mee te werken aan Ambitieprojecten, verbaast de ChristenUnie. 'Dat zijn de paradepaardjes van ANNO. Daar moeten alle partijen zich voor verantwoordelijk voelen.'

De ChristenUnie wil van de Gedeputeerde weten hoe het kan dat een project dat met veel tamtam en met groot commitment van alle betrokken in de regio is gestart, zo weinig effectief is in de uitvoering. 'In de evaluatie wordt ondermeer geconstateerd dat provinciale vertegenwoordigers in de samenwerking regelmatig geen mandaat hebben. Dat begrijpen we niet. We gaan ervan uit dat de gebiedsgedeputeerde zich volop inzet voor het slagen van ANNO en aanwezig is bij belangrijke vergaderingen van ANNO. Hij heeft zeker mandaat om besluiten te nemen en door te pakken', aldus De Vries.

Meer informatie over ANNO vindt u op de volgende website: www.dwaande.nl

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
antwoordbrief aan CU over ANNO 20140930159,5 kBapplication/pdfdownload

« Terug