ChristenUnie komt met Europees plan voor noorden

Peter-van-Dalen-2011-Ap-Roukemazondag 18 mei 2014 14:19

Noord-Nederland staat voor de komende jaren voor enorme uitdagingen op het gebied van vergrijzing en demografische ontwikkelingen, energietransitie, economie, werkgelegenheid en bereikbaarheid. De gevolgen van de gaswinning vormen een specifieke uitdaging en belasting voor de regio en haar inwoners. In het Europese Plan voor het Noorden staan de speerpunten waarvoor ChristenUnie en SGP zich tijdens de nieuwe zittingsperiode van het Europees Parlement willen inzetten.

Die speerpunten betreffen onderwerpen op het gebied van gerechtigheid, energie, landbouw, bereikbaarheid en regionale economie.

Naast uitdagingen en grote vraagstukken liggen er voor Noord-Nederland als innovatieve regio ook kansen. Zo is Noord-Nederland sterk in het ontwikkelen van hernieuwbare energie, vervult ze een voorbeeldfunctie op het gebied van gezond en actief ouder worden, speelt ze een voortrekkersrol op het gebied van watertechnologie en sensortechnologie en beschikt ze over een sterke en innovatieve landbouwsector.

U kunt hier het Europees Plan voor het Noorden downloaden.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
europees plan voor het noorden cusgp675,5 kBapplication/pdfdownload

« Terug