Extra geld voor Jeugdzorg in Fryslân

samenwoensdag 10 december 2014 10:56

Fryslân geeft nog eens bijna € 2 miljoen extra aan de Friese gemeenten om wachtlijsten in de jeugdzorg per 1 januari 2015 te voorkomen. Dat zei gedeputeerde Schokker vanmorgen op vragen van de ChristenUnie tijdens de vergadering van Provinciale Staten. Met het geld doet Fryslân een uiterste inspanning om de overdracht van de Jeugdzorg van de provincie naar de gemeenten goed te laten verlopen. De ChristenUnie heeft steeds aangedrongen op die ‘warme overdracht’.

De ChristenUnie stelde onlangs vragen aan de gedeputeerde nadat uit het werkveld geluiden waren gekomen dat zowel de werkvoorraad als de wachtlijsten in de jeugdzorg onverantwoord zouden oplopen bij ongewijzigd beleid.

De gedeputeerde neemt het signaal uit het werkveld serieus en heeft daarom extra geld vrijgemaakt om zowel de werkvoorraad als de wachtlijsten aan te pakken. Daarom wordt ook geïnvesteerd in de gemeentelijke gebiedsteams die vanaf 1 januari aan de slag gaan met de jeugdzorg.

De ChristenUnie is heel blij met deze opstelling van de provincie Fryslân. 'We hebben ons als ChristenUnie het afgelopen jaar heel sterk gemaakt voor een warme overdracht van Jeugdzorg met als doel dat er geen kinderen tussen wal en schip raken. Met het bedrag dat nu is toegezegd kan Jeugdhulp Fryslân verder aan de slag,' zegt Ynze de Boer van de ChristenUnie.

« Terug