Fractie ChristenUnie leeft mee met personeel Sionsberg en inwoners Dokkum e.o.

De_Sionsberg_vrijdag 28 november 2014 15:11

De ChristenUnie in Fryslân leeft diep mee met het personeel van ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum dat door het faillissement van Zorggroep Pasana zonder werk komt te zitten. De fractie volgt de ontwikkelingen op de voet om een deel van de zorg in Dokkum te continueren. Op vragen van de Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie aan minister Schippers van VWS zegt deze helaas vooralsnog geen extra inspanning te doen om het ziekenhuis open te houden. Volgens de minister komt de continuïteit van zorg niet in gevaar. Wel wil de minister, indien gewenst, met het bestuur van het ziekenhuis in gesprek.

De minister spreekt haar medeleven uit voor alle mensen die in het ziekenhuis werken en zich met hart en ziel inzetten voor het behoud van goede zorg in de regio. Ze ziet het als belangrijke taak voor de regio om deze mensen van werk naar werk te begeleiden.De minister vindt het van belang dat er voldoende specialistische zorg in de regio aanwezig is. Binnen 45 minuten moet acute zorg kunnen worden geboden. Volgens de minister zijn er al in 2011, bij het sluiten van de afdeling spoedeisende  hulp en acute verloskunde, voldoende maatregelen genomen om dat te borgen. De minister wijst verder naar de Zorgverzekeraar als eerstverantwoordelijke om voldoende medische specialistische zorg in de regio in te kopen .   

De ChristenUnie zal haar uiterste best doen om, binnen haar mogelijkheden, te strijden voor behoud van De Sionsberg in Dokkum. Zowel voor de medewerkers, als voor de inwoners van Noord-Oost Fryslân. Wij vinden het van groot belang dat er een goede vorm van ziekenhuiszorg blijft in Dokkum en omstreken.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
antw vragen sionsberg70,1 kBapplication/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.documentdownload

« Terug