Sanering asbestdaken agrarische gebouwen in gevaar

IMG_0719.JPGdinsdag 18 maart 2014 20:11

De ChristenUnie is bezorgd dat de doelstelling van volledige sanering van asbestdaken van agrarische gebouwen in 2024 niet wordt gehaald. Kamerlid Carla Dik-Faber en Statenlid Anja Haga hebben hierover vragen gesteld aan de betreffende staatssecretaris en gedeputeerde.

Anja Haga: ,,Het lijkt erop dat het convenant ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’ de gestelde doelstellingen niet haalt. Dat is ernstig omdat het asbestprobleem daarmee niet verholpen wordt. De ChristenUnie wil aanvullende maatregelen om toch te zorgen dat we de doelstelling halen om in 2024 asbestvrij te zijn.”

De ChristenUnie wil de huidige regeling snel evalueren. Dik-Faber en Haga: ,,Het lijkt erop dat er maar beperkt gebruik wordt gemaakt van de stimuleringsregeling die boeren de mogelijkheid geeft om mee te doen aan asbestsanering en gelijktijdig voordelig zonnepanelen aan te schaffen. Wij willen graag duidelijkheid over de cijfers en de redenen weten waarom er maar beperkt gebruik wordt gemaakt van deze regeling.”

In 2024 gaat een verbod in op daken waarin asbest is verwerkt. De ChristenUnie wil aanvullende maatregelen zien als blijkt dat met de huidige regeling de doelstelling van volledige sanering niet wordt gehaald.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Schriftelijke vragen 'Convenant asbest eraf zonnepanelen erop' ChristenUnie Fryslân18,9 kBapplication/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.documentdownload

« Terug

Reacties op 'Sanering asbestdaken agrarische gebouwen in gevaar'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.