ChristenUnie Fryslan wil provinciaal geld voor de visserij

visserijdinsdag 22 februari 2011 10:13

De ChristenUnie vindt de visserij op zowel de Friese meren, het IJsselmeer, de Wadden en de Noordzee een belangrijke bedrijfstak voor Fryslan. Het belang hiervan wordt nogal eens onderschat. Binnen deze sector wordt veel geïnvesteerd in duurzame ontwikkeling. Zo wordt onder andere veel geld uitgegeven aan brandstofbesparing. Ook zoeken veel vissers naar nieuwe methoden om de waterbodem zo weinig mogelijk te beroeren. Zo kunnen economie en ecologie steeds beter samengaan. De ChristenUnie wil warme provinciale steun voor deze sector.

Tot nu toe hebben provinciale staten voor deze sector geen geld vrijgemaakt. Lijsttrekker Piet Adema: “ Arie Slob van de ChristenUnie in Den Haag heeft een prima Tienpuntenplan voor versterking van de visserij geschreven. Hierin wordt o.a. aandacht gevraagd voor duurzaamheid, internationale markt, viskwaliteit en vangstmethoden. Hiermee moeten we in de provincie aan de slag. We kunnen deze voor Fryslan belangrijke sector niet langer in de kou laten staan”

Het plan werd zaterdag gepresenteerd aan vissers en de voorzitter van het gebiedsplatform visserij. De reacties van de mensen uit de sector waren ronduit positief.

Piet Adema: “ ik merk dat deze tien punten een schot in de roos zijn. Als we met elkaar op die manier de schouders onder de visserij zetten is er voor deze ondernemersgroep een goeie toekomst weggelegd. Het is een hard werkende sector en de bereidheid om te veranderen is groot. Maar daar moeten we wel een handje bij helpen. Wij zullen deze belangen inbrengen bij de komende coalitieonderhandelingen.”

Voor meer info en downloaden Tienpuntenplan:

http://www.christenunie.nl/k/nl/n8447/news/view/466220/59042/ChristenUnie-komt-met-tienpuntenplan-voor-Noordzeevisserij.html

« Terug