ChristenUnie wil extra inspanning van GS voor bereikbaarheid Fryslân in zomer van 2012

IMAG0015maandag 11 juli 2011 17:16

LEEUWARDEN – De ChristenUnie Fryslân wil niet dat toeristen en andere reizigers die met het Openbaar vervoer naar Fryslân reizen, gedupeerd worden door de sluiting van Station Zwolle volgend jaar in juli en augustus. De ChristenUnie vraagt GS om alles in het werk te stellen om overlast voor reizigers te voorkomen. Woensdag stelt de ChristenUnie dit onderwerp aan de orde tijdens de vergadering van PS.

Omdat het antwoord op eerder gestelde schriftelijke vragen uitblijft, kiest de ChristenUnie ervoor de vragen mondeling te stellen in de Staten, tijdens de laatste vergadering van PS voor het zomerreces.

De ChristenUnie fractie wil dat GS zijn uiterste best doet om hinder voor reizigers die in de zomermaanden met de trein naar het Noorden willen, te voorkomen. “We horen her en der dat de NS werkt aan een oplossing, maar dat wordt pas in de herfst van dit jaar bekend. Het is nu aan GS om alvast aan de NS te melden wat we minimaal aan reizigers naar het Noorden willen bieden”, zegt Haga. Onlangs uitten ook de gemeente Harlingen en diverse recreatieondernemers haar zorgen over het voornemen van de NS het station Zwolle in de zomermaanden te sluiten.  Naast veel reizigers die voor werk of studie van de trein gebruik maken, vervoert de NS in de zomermaanden ook veel toeristen naar Fryslân en in het bijzonder naar de Waddeneilanden. “Vele van hen nemen bijvoorbeeld een fiets mee. We willen dat GS aan de NS vraagt hoe ervoor wordt gezorgd dat deze reizigers ook tijdens de periode van stremming, dezelfde service geboden wordt. De gedeputeerde zal zich hard moeten maken voor een goede bereikbaarheid van Fryslân”, aldus Haga. 

 

 

 

« Terug