Zwemveiligheid open water

Lifeguard.jpgdinsdag 07 mei 2019 14:57

'Meer aandacht voor veilig zwemmen in open water is van levensbelang,' zegt Statenlid Dennis de Calonne. Hij wil van Gedeputeerde Staten weten hoe het gesteld is met de veiligheid van mensen die bij open water recreëren en daar zwemmen. Daarover stelt hij schriftelijke vragen.

Reddingsbrigade Nederland laat weten dat er de afgelopen jaren een toename is van mensen die in open water in de problemen zijn gekomen, vooral in de zomermaanden. De risico’s op verdrinking worden eerder groter dan kleiner. Borden bij zwemlocaties worden slecht gelezen. Ook zijn burgers niet altijd goed op de hoogte van de risico’s van het zwemmen in open water. Bewustwording over risicofactoren zoals stroming, plotselinge diepteverschillen en kou is nodig.

Uit onderzoek van het Mulier Instituut over zwemveiligheid bij open water blijkt dat het nogal eens onduidelijk is wie waar verantwoordelijk voor is. Dat komt de veiligheid van de zwemmer niet ten goede. ChristenUnie Fryslân vraagt aan Gedeputeerde Staten wat zij hier aan gaat doen en of het duidelijk is wie waar verantwoordelijk voor is.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
2019 SV 05-07 Zwemveiligheid open water.pdf64,5 kBapplication/pdfdownload
Antwoordbrief CU over de veiligheid op zwemwaterlocaties 20190612.pdf2,1 MBapplication/pdfdownload

« Terug

Archief > 2019

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april