Bezoek aan De Molkfabryk Burgum

2018 12-12 Molkfabryk Burgum.jpgwoensdag 12 december 2018 16:52

De oude melkfabriek van Frico Foods staat er vervallen bij. Toch is het een unieke locatie. Dichtbij het centrum van Burgum en aan het water. Op woensdag 12 december 2018 bezoekt de fractie van de ChristenUnie de herbestemmers van de Molkfabryk. Deze groep, bestaande uit jonge theatermakers, een bouwkundige en technisch adviseur bruisen van de ideeën voor dit pand.

De mogelijkheden van het pand zijn eindeloos. Het pand heeft ontzettend veel ruimte. De initiatiefnemers vertellen wat ze allemaal van plan zijn met het pand. Er komt een jeugdcultuurschool, een restaurant, een bierbrouwerij en een bazaar. Ook de welzijnswerkers van de gemeente Tytsjerksteradiel & Achtkarspelen (KEaRN) komen in De Molkfabryk.

Adriaan Groffen is één van de initiatiefnemers van de jeugdcultuurschool: ‘Het Achterland’. Hij vertelt enthousiast over de unieke opzet van de school: ‘We willen jongeren sterker en weerbaarder maken, zichzelf laten ontdekken en we willen ze ook uitdagen.’ De provincie heeft een startsubsidie gegeven voor de school. Medio september 2019 worden de eerste lessen gegeven in De Molkfabryk.

De ChristenUnie is enthousiast over de plannen en draagt het herbestemmen van de oude melkfabriek een warm hart toe. ‘Het is mooi dat er weer nieuw leven geblazen wordt in De Molkfabryk,' zegt Statenlid Ynze de Boer.

« Terug

Archief > 2018

Geen berichten gevonden