Ondernemersontbijt bij Opnieuw! Buitenpost

werkbezoek Opnieuw (2).jpg
cufryslanlogo
Door Webredactie Christenunie Fryslân op 2 maart 2022 om 10:30

Ondernemersontbijt bij Opnieuw! Buitenpost

Winst maken, dat kan op veel manieren. Bij Opnieuw! in Buitenpost is de sociale en ecologische winst minstens zo belangrijk, en niet belangrijker dan financiële winst. Oprichter Douwe Jan Boersma vertelt enthousiast over de bedrijfsfilosofie van Opnieuw! tijdens het 19e ondernemersontbijt op woensdag 2 maart.

De producten van Opnieuw! zijn allemaal circulair en worden gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo probeert Douwe Jan Boersma invulling te geven aan zijn sociale onderneming. Het ontstaan van Opnieuw! komt voor Douwe Jan ook voort vanuit zijn geloof. Een succesvol bedrijf draait voor hem niet alleen om financiële winst maar om betekenisvol ondernemen voor de medemens en de schepping. "Wij vragen bij sollicitaties niet om een curriculum vitae maar om motivatie. We werken daarbij met drie pijlers; vertrouwen, communicatie en positiviteit. We vragen van onze werknemers om deze waarden te onderschrijven. Zo bloeien mensen op en mogen ze zichzelf ontwikkelen binnen ons bedrijf."  

Regelmatig organiseert de ChristenUnie ondernemersontbijten in Fryslân om ondernemers en de politiek dichter bij elkaar te brengen. Ben jij ondernemer en wil jij er de volgende keer ook bij zijn? Stuur een mailtje naar christenunie@fryslan.frl

Labels: