Meer aandacht voor geweld tegen vrouwen

Stadhuis Delft vk.jpg
Lieuwe-CU-Statenfractie-VK 123 (2).jpg
Door Lieuwe van der Pol op 21 september 2021 om 11:06

Meer aandacht voor geweld tegen vrouwen

Elk jaar is er een internationale campagne die aandacht vraagt voor het bestrijden van geweld tegen vrouwen. De fractie van de ChristenUnie in de provincie roept het college van Gedeputeerde Staten op om mee te doen aan de internationale campagne: ‘Orange the World’. Tijdens deze campagne worden gebouwen oranje verlicht. Oranje staat voor dageraad en zonsopgang; voor een hoopvolle, geweldloze toekomst voor meisjes en vrouwen. Tijdens de Statenvergadering van 22 september doet de ChristenUnie dit voorstel.

ChristenUnie Statenlid Lieuwe van der Pol: “Om geweld te voorkomen kan iedereen een bijdrage leveren. Door zich uit te spreken dat geweld niet gewoon is en moet stoppen. Helaas zijn er signalen dat tijdens de coronacrisis het geweld tegen deze doelgroep toegenomen is. Daarom is het des te belangrijker dat de provincie laat zien dat zij de strijd tegen geweld tegen vrouwen steunt.”

Van 25 november (de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen) tot 10 december (de Internationale Dag van de Rechten van de Mens) vinden jaarlijks de '16 dagen van actie tegen geweld tegen vrouwen' plaats. In 2021 is het thema van de campagne in Nederland preventie. Iedereen kan helpen geweld tegen vrouwen en meisjes te voorkomen. De ChristenUnie ondersteund deze campagne en hoopt dat er meer bewustwording komt. Het geweld tegen vrouwen moet stoppen.

De Commissaris van de Koning geeft als antwoord op de mondelinge vragen dat hij hierop terugkomt. Hij zal dit tijdig doen zodat er nog de mogelijkheid is om deel te nemen aan de campagne van 2021.

Bijlagen

Labels: , ,